MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Perlis

Latest News for State Perlis in "General"

Jangan runtuhkan perpaduan – Raja Perlis

Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail meminta rakyat tidak cuba meruntuhkan perpaduan yang sedia terbina disebabkan terpengaruh untuk memenuhi tuntutan golong­an ekstremis.

Daim terima darjah SSSJ Perlis

Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail hari ini berkenan menganugerahkan Darjah Seri Setia Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail (SSSJ) kepada bekas Menteri Kewangan Tun Daim Zainuddin.

Silat bina masyarakat cintai negara

Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah, ilmu seni silat Melayu mendidik pengamalnya cara mempertahankan diri dan mampu menjadi pemangkin dalam membina masyarakat untuk mencintai negara.

Bantu pesakit autisme secara berterusan

Masyarakat disaran menghulurkan sumbangan secara berterusan walaupun sedikit kepada Tabung Autisme untuk membantu golongan tersebut, titah Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail.

Mahasiswa perlu aktif suarakan idea - Raja Muda Perlis

Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah supaya mahasiswa yang merupakan kelompok terbesar dalam populasi masyarakat di Malaysia lebih aktif dalam menyuarakan pelbagai idea bernas untuk pembangunan negara tanpa mengenal erti putus asa.

Amah direman curi duit majikan

Seorang pembantu rumah warga asing ditahan reman selama empat hari bagi membantu siasatan berhubung kes curi duit majikannya sebanyak RM2,000 di sebuah rumah di Taman Kim, di sini Sabtu lalu.
 

Penjual ikan maut

Seorang penjual ikan maut apabila kereta yang dinaiki terjunam ke dalam Sungai Paloh berhampiran susur keluar Arau, di sini pagi.

Maut dirempuh lori

Seorang penunggang motosikal maut dirempuh lori di satu simpang empat dekat Sungai Berembang.
 

Che Det teruskan minat kitar semula

Ketika orang lain melihat manusia yang bergelumang dengan sampah sarap sebagai satu pekerjaan yang kotor, namun insan yang berhati cekal ini tidak mempedulikan cemuhan itu bagi meneruskan minatnya.

Hadiah RM20,000 menanti peserta

Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) menyasarkan lebih ramai pelajar sekolah menengah untuk menyertai Larian Utara 2014 (LU14) yang diadakan bagi kali ketiga sempena Festival Konvokesyen UniMAP ke-9 pada 21 September ini.