MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Perlis

Latest News for State Perlis in "General"

Beg, tas tangan tiruan bernilai RM13,600 dirampas

Kangar: Sebanyak 185 beg dan tas tangan tiruan pelbagai jenama seperti LV, Prada, Gucci dan Chanel bernilai RM13,600 dirampas dalam serbuan oleh penguat kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Perlis di sebuah premis di Gapura Square berhampiran Arked Niaga Padang Besar semalam.

Isteri azab digigit

Padang Besar: Seorang lelaki berusia 32 tahun yang ditahan polis kerana mendera anak bongsunya berusia 12 bulan dikatakan turut berlaku kejam terhadap isterinya apabila bertindak memukul dan menggigit wanita terbabit akibat mengalami tekanan disebabkan tidak bekerja sejak beberapa bulan lalu.

Tonjolkan kebestarian dalam tindakan

Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah supaya para pelajar tidak tertumpu kepada pendidikan akademik apabila sibuk mengejar jumlah ‘A’ di dalam peperiksaan sehingga generasi pintar intelek ini gagal menonjolkan kebestarian dalam tindakan atau keputusan.

Pelajar bakal ke Mesir dirayu pulang

Seorang penuntut pusat jagaan anak-anak yatim dan miskin Darul Falah Ummi Aishah (DFUA) di Kampung Behor Masjid, Titi Serong, Kuala Perlis, dekat sini yang menghilangkan diri sejak 2 April lalu dirayu supaya pulang segera ke pangkuan keluarga angkatnya.

Berbaring beri merpati makan

Aksi seorang lelaki yang berbaring di bahu jalan dan menabur makanan burung di sekeliling badannya ternyata menarik perhatian orang ramai yang melalui Jalan Bukit Lagi, dekat sini.

36 rumah rosak dipukul ribut

Sebanyak 36 buah rumah rosak termasuk enam daripadanya ditimpa pokok dan bumbungnya diterbangkan angin kencang dalam kejadian ribut di enam buah kampung di daerah Guar Sanji di sini, semalam.

Galak polis cegah obesiti

Bagi memastikan anggota dan pegawai polis sentiasa berada dalam keadaan sihat dan dijauhi penyakit berpunca daripada obesiti, kontinjen negeri ini telah menganjurkan program riadah pada setiap Jumaat.

Sasar RM180,000 jualan harumanis

Universiti Teknologi Mara (UiTM) Perlis yakin dapat meraih pendapatan sehingga RM180,000 hasil jualan sebanyak 16 tan mempelam harumanis pada tahun ini.

Nyaris maut dihempap pokok

Seorang lelaki nyaris maut apabila pokok mangga menghempap rumahnya dalam satu kejadian ribut di Kampung Lahar Jambu, dekat sini, malam kelmarin.

Pembinaan Hospital Padang Besar dinilai semula

Pembinaan hospital baru daerah Padang Besar akan dinilai semula berikutan kedudukan ekonomi negara yang tidak mengizinkan, kata Pengerusi Jawatankuasa Kemudahan & Prasarana Awam, Kemajuan Luar Bandar & Pembasmian Kemiskinan dan Kesihatan negeri, Jafperi Othman.