MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Perlis

Latest News for State Perlis in "General"

36 rumah rosak dipukul ribut

Sebanyak 36 buah rumah rosak termasuk enam daripadanya ditimpa pokok dan bumbungnya diterbangkan angin kencang dalam kejadian ribut di enam buah kampung di daerah Guar Sanji di sini, semalam.

Galak polis cegah obesiti

Bagi memastikan anggota dan pegawai polis sentiasa berada dalam keadaan sihat dan dijauhi penyakit berpunca daripada obesiti, kontinjen negeri ini telah menganjurkan program riadah pada setiap Jumaat.

Sasar RM180,000 jualan harumanis

Universiti Teknologi Mara (UiTM) Perlis yakin dapat meraih pendapatan sehingga RM180,000 hasil jualan sebanyak 16 tan mempelam harumanis pada tahun ini.

Nyaris maut dihempap pokok

Seorang lelaki nyaris maut apabila pokok mangga menghempap rumahnya dalam satu kejadian ribut di Kampung Lahar Jambu, dekat sini, malam kelmarin.

Pembinaan Hospital Padang Besar dinilai semula

Pembinaan hospital baru daerah Padang Besar akan dinilai semula berikutan kedudukan ekonomi negara yang tidak mengizinkan, kata Pengerusi Jawatankuasa Kemudahan & Prasarana Awam, Kemajuan Luar Bandar & Pembasmian Kemiskinan dan Kesihatan negeri, Jafperi Othman.

Pinjam ceti untuk kerja

PADANG BESAR – Sekumpulan 17 rakyat Bangladesh bukan sahaja terpaksa bersabung nyawa memasuki negara ini secara haram malahan terpaksa berhutang kira-kira RM9,000 seorang untuk diserahkan kepada satu sindiket sebagai bayaran bagi mendapatkan pekerjaan.

Tarik pelabur ke Perlis

KANGAR 23 Mac - pembangunan Lembah Chuping bernilai RM961 juta yang bakal melonjakkan Perlis ke arah sebuah negeri bandar raya pada tahun 2030 akan dimulakan dalam Rancangan Malaysia Ke-11 (RMK-11) iaitu mulai tahun 2016 hingga 2020.

Ibu lima anak dipenjara tiga bulan

Seorang ibu lima anak berusia 28 tahun dihukum penjara tiga bulan oleh Mahkamah Majistret Kangar, di sini, kerana gagal mematuhi syarat-syarat pengawasan di bawah Seksyen 6(2) Akta Penagih Dadah (Rawatan dan Pemulihan) 1983.

Nombor plat 'RM' tarik pembida

Nombor plat 'RM' jadi tumpuan pembida.

 

Dua lelaki Thailand gagal rempuh pagar

Padang Besar: Dua lelaki warga Thailand bertindak nekad merempuh dua pagar sempadan Malaysia -Thailand termasuk pagar utama di Padang Besar di sini dalam cubaan menyeludup sejumlah rokok dan arak ke Thailand di sini, kira-kira 3 pagi tadi.