MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Perlis

Latest News for State Perlis in "General"

Jana ekonomi negeri

Kerajaan negeri tetap akan membuka peluang lebih luas kepada pelabur yang ingin membuka pasar raya atau hypermarket di negeri ini dalam usaha menjana ekonomi dan meningkatkan sumber pendapatan rakyat.

Bersemangat selepas dipujuk ibu

Arau: Kecederaan teruk pada tangan kanan dan keretakan tulang kaki kanan tidak melemahkan semangat pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Sanglang, di sini, Mohamad Sirajuddin Ismail, 17, menduduki kertas Bahasa Melayu I dan II pada peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang bermula semalam.

Utamakan perdamaian, bukan berperang

Rakyat perlu membuka ‘mata dan pemikiran’ dengan seluas-luasnya terhadap apa yang berlaku di dunia Arab pada masa kini kerana majoriti terlibat adalah umat Islam.

Kebas anak pokok harumanis

Pengusaha kebun harumanis sekitar kawasan Chuping, bimbang apabila sedikit demi sedikit anak pokok harumanis dicuri sejak dua bulan lalu.

Jangan runtuhkan perpaduan – Raja Perlis

Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail meminta rakyat tidak cuba meruntuhkan perpaduan yang sedia terbina disebabkan terpengaruh untuk memenuhi tuntutan golong­an ekstremis.

Daim terima darjah SSSJ Perlis

Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail hari ini berkenan menganugerahkan Darjah Seri Setia Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail (SSSJ) kepada bekas Menteri Kewangan Tun Daim Zainuddin.

Silat bina masyarakat cintai negara

Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah, ilmu seni silat Melayu mendidik pengamalnya cara mempertahankan diri dan mampu menjadi pemangkin dalam membina masyarakat untuk mencintai negara.

Bantu pesakit autisme secara berterusan

Masyarakat disaran menghulurkan sumbangan secara berterusan walaupun sedikit kepada Tabung Autisme untuk membantu golongan tersebut, titah Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail.

Mahasiswa perlu aktif suarakan idea - Raja Muda Perlis

Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah supaya mahasiswa yang merupakan kelompok terbesar dalam populasi masyarakat di Malaysia lebih aktif dalam menyuarakan pelbagai idea bernas untuk pembangunan negara tanpa mengenal erti putus asa.

Amah direman curi duit majikan

Seorang pembantu rumah warga asing ditahan reman selama empat hari bagi membantu siasatan berhubung kes curi duit majikannya sebanyak RM2,000 di sebuah rumah di Taman Kim, di sini Sabtu lalu.