MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Perlis

Latest News for State Perlis in "General"

Remaja maut, motosikal dirempuh kereta


Seorang remaja maut selepas motosikal ditunggangnya bertembung dengan sebuah kereta yang sedang membuat pusingan U di Kilometer 15.8 Jalan Bukit Keteri Padang Besar.

Kerajaan perlu tegas kawal kenaikan harga barang

Orang ramai mahu kerajaan berusaha memastikan harga barang keperluan harian diturunkan selaras dengan penurunan harga minyak di pasaran dunia.

Empat beradik tak sekolah kerana tiada kad pengenalan

Ketiadaan kad pengenalan menghalang empat beradik yang tinggal di Jalan Raja Syed Alwi di sini daripada mengikuti sesi persekolahan seperti pelajar lain.

KTM Komuter begins Butterworth-Padang Besar shuttle service

KTM Komuter has started a new train service from Butterworth, Penang to Padang Besar, Perlis. The newly introduced route began operations from January 1, 2016, and consists of 13 stops along its 157.8 km route. The new route is the second commuter rail service to be launched in north Malaysia.

 

Mufti puji menteri sekat atlet Israel

Tindakan Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar menafikan visa dua peserta luncur angin dari Israel yang dijadual menyertai satu kejohanan di Langkawi, hari ini mendapat pujian daripada Mufti Perlis, Datuk Mohd Asri Zainul Abidin.

 

Tidak ada perarakan Maulidur Rasul di Perlis

Kerajaan negeri Perlis mengambil keputusan untuk tidak mengadakan perarakan Maulidur Rasul seperti yang lazim dilakukan saban tahun, kata Mufti kerajaan negeri, Prof Madya Dr. Mohd Asri Zainul Abidin.

 

Lebih 70,000 Guna Mybas Di Perlis – Exco

Kira-kira 77,000 orang menggunakan perkhidmatan myBas di negeri ini sejak mula beroperasi empat bulan lalu, kata Pengerusi Jawatankuasa Pengangkutan Negeri, Datuk Sabry Ahmad.

Kertas bercetak penyebab kanser

Pengusaha makanan di negeri ini akan dikenakan tindakan undang-undang sekiranya masih menggunakan kertas bercetak untuk membungkus makanan yang dijual mulai 1 Januari depan.

Ajal ketika memandu

Bekas pemandu Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) maut selepas kereta yang dipandunya terbabas di Jalan Kampung Bakau, di sini akibat serangan jantung, semalam.

Agihan zakat di Perlis dibuat ikut hukum syarak

Agihan zakat kepada fakir dan miskin di Perlis dibuat berpandukan hukum syarak dan menggunakan kaedah Pengiraan Had Kifayah, kata Pengerusi Jawatankuasa Agama Islam dan Sumber Manusia Negeri, Khairi Hassan.