MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Perlis

Latest News for State Perlis in "General"

Timah Tasoh sebagai kawasan bencana hari ini

Keputusan sama ada Bukit Merah di Bagan Serai dan Timah Tasoh di Perlis diisytihar sebagai kawasan bencana disebabkan cuaca panas serta kering akibat fenomena El Nino sekarang akan diumum hari ini.

 

Pelajar Harus Ada Pemikiran Bertaraf Dunia – Raja Muda Perlis

Pelajar harus dilatih membina pemikiran bertaraf dunia yang berupaya melonjakkan kecemerlangan diri mereka, titah Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail.

AKSEM Perlis Rampas Arak, Rokok Bernilai RM462,300

Agensi Keselamatan Sempadan (Aksem) Perlis merampas 4,812 botol arak pelbagai jenama dan 1,985 kartun rokok putih bernilai anggaran RM462,300 di Bukit Kayu Hitam, Kedah semalam.

Perlis mula catuan air

Program tersebut terpaksa dilaksanakan akibat keadaan kemarau yang melampau dan berterusan.

 

Dua Telaga Tiub Akan Dibina Di Timah Tasoh

Kerajaan memutuskan untuk membina dua buah telaga tiub di sekitar kawasan Empangan Timah Tasoh bagi membeklkan air kepada penduduk yang menghadapi musim kemarau, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim.

Tiga batalion tentera dihantar ke Sabah

Arau: Tentera Darat sudah menghantar tiga batalion anggota untuk meningkatkan pengawasan dan kawalan keselamatan di perairan Sabah, kata Panglima Tentera Darat Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor.

Barangan kosmetik bernilai RM28,360 dirampas

Agensi Keselamatan Sempadan (Aksem) telah berjaya membuat rampasan barangan Kosmetik bernilai  RM 28,360 pada 14 Mac jam 6.45 petang di Kampung Titi Tinggi, Padang Besar.

Panas! Kami mandi 7 kali sehari

CHUPING adalah kawasan yang digariskan sebagai paling panas di Malaysia.

Remaja maut, motosikal dirempuh kereta


Seorang remaja maut selepas motosikal ditunggangnya bertembung dengan sebuah kereta yang sedang membuat pusingan U di Kilometer 15.8 Jalan Bukit Keteri Padang Besar.

Kerajaan perlu tegas kawal kenaikan harga barang

Orang ramai mahu kerajaan berusaha memastikan harga barang keperluan harian diturunkan selaras dengan penurunan harga minyak di pasaran dunia.