MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Perlis

Latest News for State Perlis in "General"

Bantah tanam ketum secara komersial

Padang Besar: Polis Perlis secara dasarnya tidak bersetuju dengan cadangan atau usaha sebarang pihak menjadikan ketum sebagai tanaman komersil dan dieksport ke luar negara.

Timbalan Ketua Polis Perlis Asisten Komisioner Noor Mushar Muhammad berkata, pengeksportan tanaman itu pastinya membabitkan kuantiti yang banyak dan dikhuatiri memberi implikasi lebih buruk.

"Usaha itu hanya menguntungkan sesetengah pihak sedangkan kesan mudarat lebih banyak berlaku dalam masyarakat," katanya di sini, hari ini.

Laluan Perkhidmatan MyBAS Di Perlis Distruktur Semula

Laluan perkhidmatan MyBAS di Perlis meliputi laluan antara bandar dan kawasan luar bandar akan distruktur semula dalam masa terdekat, kata Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD), Tan Sri Syed Hamid Albar.

Makin ramai pelajar minum air ketum

Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata, pengambilan air ketum oleh pelajar terutama di negeri-negeri di utara adalah serius.

Bekalan Daging Untuk Raya Di Perlis Mencukupi

Persatuan Penternak Ruminan Perlis memberi jaminan bekalan daging di negeri ini untuk keperluan Hari Raya Aidilfitri adalah mencukupi.

Beli resit hotel bajet RM10 tetapi tuntut RM160

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Perlis menahan 23 penjawat awam termasuk dua wanita kerana membuat tuntutan palsu sepanjang 2015.

 

2 Wanita Antara 23 Penjawat Awam Ditahan SPRM Perlis

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Perlis menahan 23 penjawat awam termasuk dua wanita kerana membuat tuntutan palsu sepanjang 2015, dalam operasi yang dijalankan pada 24 dan 25 Mei lepas.

Sijil Audit Bersih Bukti TH Diurus Dengan Baik

Pemberian sijil audit bersih kepada Tabung Haji (TH) oleh Ketua Audit Negara bagi 2015 menunjukkan urus tadbir, ketelusan dan kecekapan agensi itu tidak boleh ragui.

Papan markah elektronik RM1 juta tumbang

 

Papan markah elektronik dianggarkan bernilai RM1 juta di Pusat Akuatik Kompleks Sukan Tuanku Syed Putra, di sini, rosak selepas tumbang akibat ribut, petang tadi.

Kelar anak, ibu dan nenek guna 
kudrat tendang pintu rumah

Seorang wanita dan anak perempuannya terpaksa menggunakan segala kudrat mereka dengan menendang pintu rumah beberapa kali sebaik sahaja mendengar jeritan cucunya yang me­raung kesakitan, semalam.

Kini Stesen DiRaja Arau

Arau: Stesen Kereta Api Arau kini dikenali sebagai Stesen DiRaja Arau.

Penaiktarafan nama stesen kereta api itu kepada stesen diraja selaras dengan status bandar Arau sebagai Bandar Diraja Perlis.

Malah, penaiktarafan stesen kereta api berkenaan adalah sebagai tanda tanda hadiah Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) sempena sambutan Ulang Tahun Hari Keputeraan Tuanku Raja Perlis ke-73 pada Selasa lalu.