MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Perlis

Latest News for State Perlis in "General"

Raja Perlis nasihati jemaah haji sentiasa bersabar

Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail menasihati bakal jemaah haji agar sentiasa bersabar menghadapi dugaan sepanjang berada di Tanah Suci untuk menunaikan fardu haji.

Touge harapan baharu pelumba di utara

Biasanya sukan permotoran (motorsports) sering dikaitkan dengan perlumbaan sama ada kereta atau motosikal yang dimonopoli oleh golongan berada di negara ini.

Jadikan rumah penjagaan warga emas lebih kreatif - Raja Muda Perlis

Rumah penjagaan warga emas kini perlu lebih kreatif supaya penghuninya terus produktif dan sentiasa sihat dengan menjalankan pelbagai aktiviti, bukan sekadar tempat berteduh untuk mereka menghabiskan sisa-sisa kehidupan masing-masing,

Saya maafkan andai mereka bertaubat

Mangsa simbahan asid tiga tahun lalu, Muhamad Hanif Sunaid@Shuib mahu melupakan kisah hitam hidupnya dengan memaafkan si pelaku atau dalang di sebalik kejadian itu asalkan mereka sudah bertaubat.

Segera bina hospital di Padang Besar

Kerajaan dirayu agar menyegerakan pembinaan sebuah hospital baharu di daerah ini supaya peluang yang ditunggu rakyat selama ini untuk menikmati rawatan kesihatan dengan lebih baik akan terlaksana.

43 pelajar asrama keracunan makanan

Seramai 43 pelajar asrama lelaki dan perempuan Kolej Vokasional Arau dekat sini terpaksa dikejarkan ke hospital selepas mengadu sakit perut, cirit birit, muntah-muntah dan pening kepala dipercayai keracunan makanan selepas  bersahur dan berbuka puasa di dewan makan asrama kolej itu pada awal pagi dan malam kelmarin.

Puteri UMNO Padang Besar, EIM Creative edar bubur lambuk

Pergerakan Puteri UMNO Padang Besar memperuntuk kira-kira RM3,000 menerusi Program­ Membuat Bubur Lambuk sempena bulan Ramadan untuk disumbangkan kepada umat Islam di lima kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) dalam Parlimen Padang Besar.

Dapat hidayah menerusi puasa

Kerana tidak dapat menanggung perasaan rindu berbuka puasa bersama keluarga angkat sewaktu zaman kanak-kanak, seorang lelaki Cina memeluk Islam ketika berusia 30 tahun bagi bersama-sama umat Islam berpuasa dan menunaikan solat.

Mercun, bunga api bernilai RM4,797 dirampas, 3 lelaki ditahan

Unit Pencegahan Penyeludupan (UPP) Chuping merampas pelbagai jenis bunga api dan mercun bernilai RM4,797, setelah menahan sebuah kereta dinaiki tiga lelaki di Kilometer 24, Jalan Padang Besar-Ulu Pauh, malam semalam.

Lagi 10 tan tepung dirampas

Pejabat Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Perlis merampas hampir 10 tan tepung gandum bernilai RM40,000 di sebuah stor tanpa lesen di kawasan industri, Kampung Kolam, di sini, semalam.