MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Perlis

Latest News for State Perlis in "General"

Tarik pelabur ke Perlis

KANGAR 23 Mac - pembangunan Lembah Chuping bernilai RM961 juta yang bakal melonjakkan Perlis ke arah sebuah negeri bandar raya pada tahun 2030 akan dimulakan dalam Rancangan Malaysia Ke-11 (RMK-11) iaitu mulai tahun 2016 hingga 2020.

Ibu lima anak dipenjara tiga bulan

Seorang ibu lima anak berusia 28 tahun dihukum penjara tiga bulan oleh Mahkamah Majistret Kangar, di sini, kerana gagal mematuhi syarat-syarat pengawasan di bawah Seksyen 6(2) Akta Penagih Dadah (Rawatan dan Pemulihan) 1983.

Nombor plat 'RM' tarik pembida

Nombor plat 'RM' jadi tumpuan pembida.

 

Dua lelaki Thailand gagal rempuh pagar

Padang Besar: Dua lelaki warga Thailand bertindak nekad merempuh dua pagar sempadan Malaysia -Thailand termasuk pagar utama di Padang Besar di sini dalam cubaan menyeludup sejumlah rokok dan arak ke Thailand di sini, kira-kira 3 pagi tadi.

Dua lelaki Thailand gagal rempuh pagar

2 pegawai berdepan tali gantung

KANGAR – Dua pegawai Imigresen berdepan dengan hukuman mati selepas didakwa di Mahkamah Tinggi di sini semalam atas pertuduhan menyebabkan kematian seorang lelaki warga Bangladesh di bilik pantri, Jabatan Imigresen Kangar pada 29 Oktober tahun lalu.

RMK-11: Bina letak kereta bertingkat

Kerajaan negeri akan menyenaraikan semula cadangan pembinaan tempat meletak kenderaan bertingkat di Kuala Perlis dalam Rancangan Malaysia Kesebelas (RMK-11) supaya projek tersebut dapat dilaksanakan dengan segera.

Miliki aset RM117.4 juta

Pertumbuhan gerakan koperasi di Perlis menunjukkan masa depan cerah apabila sehingga Jun lalu sebanyak 170 buah koperasi berdaftar di negeri ini dengan jumlah keanggotaan 73, 950 orang.

Bukti Kerajaan Pusat prihatin – Azlan

Peruntukan khas RM500 juta kepada mangsa banjir di seluruh negara yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak semalam menandakan kerajaan prihatin dan mengambil berat masalah rakyat.

BANJIR: Gelombang kedua landa Perlis

Kangar: Sebanyak tiga pusat pemindahan sementara (PPS) dibuka di negeri ini selepas dilanda gelombang kedua banjir sejak semalam.