MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Perlis

Latest News for State Perlis in "General"

Maut motosikal bertembung van

Padang Besar: Dua remaja maut selepas motosikal yang ditunggangi mereka bertembung dengan van di KM13.8 Jalan Padang Melangit-Kaki Bukit, Padang Besar, malam tadi.

Perlis, Kedah, Pulau Pinang kini pulih rabies

Jabatan Perkhidmatan Veterinar hari ini mengisytiharkan Perlis, Kedah dan Pulau Pinang pulih daripada penyakit anjing gila atau rabies.

 

Ketua jabatan perlu kerap bincang dengan staf

Menteri Besar, Datuk Seri Azlan Man menyarankan ketua-ketua jabatan di Perlis lebih kerap berbincang dengan kakitangan bawahan untuk mencari jalan bagi meningkatkan produktiviti dan kualiti kerja.

Rebung madu semakin pupus

Rebung madu merupakan makanan yang tidak asing bagi rakyat di negeri ini kerana rasanya yang sedap apabila dicampurkan dalam gulai ataupun masak lemak.

Curi alat pemampat penyaman udara

Kelab Media Perlis (KEMPs) kerugian kira-kira RM1,500 apabila tiga unit komponen pemampat pada alat penyaman udara di rumah kelab berkenaan di Jalan Sekolah Derma di sini hilang.

Menari untuk berzikir dilarang syarak - Mufti Perlis

Jawatankuasa Fatwa Negeri Perlis sudah memutuskan bahawa perbuatan menari untuk berzikir dilarang mengikut syarak.

 

Raja Perlis mahu pemimpin kerap turun padang

Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail mahu semua pemimpin lebih kerap turun padang untuk menyelami masalah yang dihadapi rakyat dan membantu mereka.

4,000 penganggur di Perlis

Kira-kira 4,000 orang termasuk belia di negeri ini masih tidak mempunyai pekerjaan untuk membantu diri sendiri dan keluarga.

Curiga dua jam keluar mandi

Arau: Penuntut perempuan Universiti Teknologi MARA (UiTM) Perlis ditemui meninggal dunia dalam bilik air di sebuah kolej kediaman universiti itu, semalam.

Akrab hingga ke hujung nyawa

Padang Besar: Keakraban dua sahabat kekal hingga ke akhir hayat apabila kedua-duanya yang juga anggota tentera menemui ajal bersama selepas trak yang mereka naiki terbabit kemalangan di Kilometer 9.6, Jalan Oya, Sibu, Sarawak, Sabtu lalu.