MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Perlis

Latest News for State Perlis in "General"

Kuasa autonomi di 13 kampus

ARAU – Semua 13 kampus Universiti Teknologi Mara (UiTM) dijangka memperoleh kuasa autonomi menjelang tahun 2018, kata Naib Canselor UiTM, Tan Sri Prof Dr. Ir Sahol Hamid Abu Bakar.

Heli patah balik

Padang Besar: Operasi membawa keluar 22 mayat pelarian Rohingya dari Myanmar di sekitar Bukit Wang Kelian, di sini menggunakan helikopter yang tergendala lima jam berikutan cuaca buruk, semalam, disambung semula.

Jangan tuding jari kepada kami - Jabatan Perhutanan Perlis

Pengarah Perhutanan Negeri Perlis, Ridzuan Salleh meminta orang ramai tidak menuding jari kepada pihaknya berikutan penemuan kubur pendatang asing di kawasan hutan di sempadan Malaysia-Thailand.

 

Polis temui kubur dan khemah penempatan pelarian

Kementerian Dalam Negeri hari ini mengesahkan penemuan kubur-kubur besar berdekatan dengan 17 khemah yang dipercayai digunakan untuk menempatkan pelarian di Padang Besar, Perlis.

 

Beg, tas tangan tiruan bernilai RM13,600 dirampas

Kangar: Sebanyak 185 beg dan tas tangan tiruan pelbagai jenama seperti LV, Prada, Gucci dan Chanel bernilai RM13,600 dirampas dalam serbuan oleh penguat kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Perlis di sebuah premis di Gapura Square berhampiran Arked Niaga Padang Besar semalam.

Isteri azab digigit

Padang Besar: Seorang lelaki berusia 32 tahun yang ditahan polis kerana mendera anak bongsunya berusia 12 bulan dikatakan turut berlaku kejam terhadap isterinya apabila bertindak memukul dan menggigit wanita terbabit akibat mengalami tekanan disebabkan tidak bekerja sejak beberapa bulan lalu.

Tonjolkan kebestarian dalam tindakan

Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah supaya para pelajar tidak tertumpu kepada pendidikan akademik apabila sibuk mengejar jumlah ‘A’ di dalam peperiksaan sehingga generasi pintar intelek ini gagal menonjolkan kebestarian dalam tindakan atau keputusan.

Pelajar bakal ke Mesir dirayu pulang

Seorang penuntut pusat jagaan anak-anak yatim dan miskin Darul Falah Ummi Aishah (DFUA) di Kampung Behor Masjid, Titi Serong, Kuala Perlis, dekat sini yang menghilangkan diri sejak 2 April lalu dirayu supaya pulang segera ke pangkuan keluarga angkatnya.

Berbaring beri merpati makan

Aksi seorang lelaki yang berbaring di bahu jalan dan menabur makanan burung di sekeliling badannya ternyata menarik perhatian orang ramai yang melalui Jalan Bukit Lagi, dekat sini.

36 rumah rosak dipukul ribut

Sebanyak 36 buah rumah rosak termasuk enam daripadanya ditimpa pokok dan bumbungnya diterbangkan angin kencang dalam kejadian ribut di enam buah kampung di daerah Guar Sanji di sini, semalam.